Byens aktiviteter

Byen slår katten af tønden

Lørdag før fastelavn slår vi katten af tønden i Søgårdens lade hos Hans Lück. Børnene er gerne udklædte, og der er tøndeslagning for alle, både børn og voksne. Bagefter serveres der lidt sødt og kaffe at varme sig på. Der plejer at være stor tilslutning fra både børn og voksne, unge og gamle, familier og tidligere beboere – alle er velkomne.

Fastelavnssoldaterne

I Søballe og hele vestegnen følger vi den gamle tradition fra 1800-tallet med, at byens større børn går fastelavnssoldater og synger for alle husstande på egnen, og på den måde samler penge ind til en fælles fest, som alle bliver indbudt til. Søballe-soldaterne går sammen med Veng, og de tapre soldater traver hele søndagen i begge byer for at samle så mange penge ind som muligt. Efter pengeoptællingen søndag aften sammenlignes de indsamlede beløb mellem Søballe/Veng, Nr. Vissing og Hårby, og det er en stor ære at være den landsby, der samler flest penge ind. Der er mange traditioner, bl.a. for uniformens udseende og rangorden.

 

Den fælles fest foregår weekenden efter fastelavn i Borgernes Hus, hvor soldaterne først marcherer under højtidelige former, byder unge piger op, og hvor der derefter er fastelavnsboller og diskotek for børnene, og kaffe til de voksne.

27657506_10214339723062867_5060557192778090229_n

Skt. Hansaften

I den lille gamle grusgrav, der ligger på vej mod Storring, tænder vi kæmpestort bål Skt. Hans aften. Der stilles borde og halmballe-stole op, og for dem, der har lyst, kan man medbringe egen mad til fællesspisning. Se billeder fra vores Skt. Hansaftener

Sommerfest

En hyggelig lørdag i august kan der blive inviteret til sommerfest på fællesarealet. Byens mødregruppe plejer være gode til at stable en byfest på benene. Maden er medbragt hjemmefra, kager til eftermiddagskaffen og salaten til aftensmaden bliver delt på et fællesbord og der er mulighed for at deltage det man kan om eftermiddagen og aftenen.
Se billeder fra vores sommerfester

2014-08-16 16.55.04

Affaldsindsamling

Danmarks Naturfredningsforening arrangeret hvert år en landsindsamling af affald på gader, veje, skov, strand m.m. Vi plejer samles på legepladsen og gå en tur ud af de fire indfaldsveje i Søballe og samle alt det affald vi finder.

Se billeder fra vores affaldsindsamlinger her

Arbejdsdag på legepladsen

Byen råder over et fællesareal for enden af Gyvelhøjvej, hvor der er bænke, legeplads, fodboldbane, basketballbane, skaterampe, sandkasse, gynger m.m. til stor glæde for byens børn og voksne. Et par gange om året indkaldes borgerne til at vedligeholde arealet eller til at udvide med nye aktiviteter.

Se billeder fra aktiviteterne på legepladsen

Juletræstænding

Første søndag i advent tændes lysene i byens juletræ på fællesarealet. Vi har plantet et juletræ til formålet på legepladsen og i vores overdækkede areal er der dækket op med æbleskiver, gløgg og varm kakao. Det er rigtig hyggeligt!

Se billeder fra juletræstænding

DSC00270a

Fællesspisning på Vestegnen

Cirka hver måned i vinterhalvåret kan du tilmelde dig fællesspisning i Borgernes Hus, mellem Veng og Hårby. Forskellige madhold laver lækker mad til meget billige priser, hvor alle på Vestegnen er velkommen. Datoer og tilmeldingsinfo bringes bl.a. i bladet Sognet og på www.hik81.dk.

Hvornår sker der hvad?

Den bedste måde at holde sig opdateret er ved at blive medlem af vores lukkede facebookgruppe. Her bliver alle begivenheder oprettet og skulle der være nogle praktiske informationer vil du hurtigt kunne blive opdateret her. Vi forsøger også at holde hjemmesiden opdateret og informationerne vil for det meste også blive spredt via vores nyhedsmails. Er du ikke på facebook er det en god ide at tilmelde sig den ved at skrive til soeballe.obetresberavat@tznvy.pbz.

Vores faste arrangementer bliver også annonceret i “Søballen” og i Stjær Avis, men af gode grunde kan informationerne ikke opdateres her, hvis noget ændrer sig.

Vandreruter omkring Søballe